Türkiye’nin en önemli hipodromlarından biri olan Veliefendi Hipodromu, İstanbul’un Bakırköy ilçesinde yer almaktadır. Veliefendi Hipodromu’nun seyirci kapasitesi 7600 kişiden oluşmaktadır. Hipodrom, 596 dönüm arazinin üstünde yer almaktadır. Toplam uzunluğu 2020 metre, 27-36 metre genişliğine sahip çim yarış pisti; 1870 metre uzunluğunda, 17-19 metre genişliğinde sentetik yarış pisti; 1730 metre uzunluğunda 16-17 metre genişliğinde kum idman pisti bulunmaktadır.
Veliefendi Hipodromu’nun İçerisinde Neler Vardır?
Veliefendi Hipodromu’nda bulunanlar:
- TJK Sosyal Eğitim Merkezi
- İdari Binalar
- At Hastanesi
- Apranti Eğitim Merkezi
- Müze
- Satış Mağazası
- Sergi Salonu
- Piknik Alanı
- Çocuk Bahçesi
- Otopark
- Çeşitli Kafeteryalar
Sosyal anlamda hipodromda birçok hizmetten faydalanabilirsiniz.
Adres Bilgileri Nedir?
Türkiye Jokey Kulübü Veliefendi Hipodromu, 34144 Bakırköy/İstanbul adresinden ulaşabilirsiniz, eğer farklı bir adres gerekli ise Osmaniye, Ekrem Kurt Blv. 34146 Bakırköy/İstanbul adresinden ulaşabilirsiniz.
Veliefendi Hipodromu Giriş Ücreti Nedir?
Ben Siyah Bayrak Ayna olarak bu bilgiye sahibim. TJK, 17 Nisan 2019 tarihinden itibaren Türkiye’de yer alan hiçbir hipodromdan giriş ücreti almayacaktır. Sizden ücret talep eden kişiler olursa lütfen yetkili mercilere şikayette bulununuz.
Veliefendi Hipodromu İletişim Bilgileri
0 212 414 65 65 numaralı telefon numarasından yarış sonuçları, jokey değişiklikleri, hava ve pist durumu hakkında genel geçer tüm bilgilere ulaşabilirsiniz.
İstanbul Veliefendi Hipodromu
İstanbul Veliefendi Hipodromu‘nun bulunduğu arazi, Osmanlı döneminde mesire alanı olarak yer almaktaydı. Bu arazi, Sultan III. Mustafa tarafından, iftira üzerine Şeyhülislam Veliyüddin Efendi’ye özür maksadıyla hediye edilmiştir. Şeyhülislam Efendi, bu araziye vakti zamanında kendine küçük bir köşk yaptırmıştır. Bu mesire alanının tüm bakım işlemlerini bireysel olarak üstlenmiştir.
İstanbul Veliefendi Hipodromu’nun kadresi Enver Paşa tarafından 1911 tarihinde at yarışı düzenlenebilecek bir arazi ihtiyacından dolayı tespit edilmiştir. Bu arazi, Alman bilim insanlarından oluşan bir ekip gerekli araştırmaları yaptıktan sonra at yarışı için uygun olarak belirtilmiştir. Savaş yılları olmasında rağmen TJK’nın düzenlediği bazı yarışları dönemin zenginleri tarafından bir hayli rağbet görmüştür.
31 Temmuz 1949’da bazı at yarışı sever seyirciler tarafından, yarışlarda hile olduğu maksadı ile İstanbul Veliefendi Hipodromu’nun belli kısımlarını ateşe vererek, yakmışlardır. Bunun sonrasında ilgili kurul, bu hipodromda belirsiz süre olmak kaydı ile at yarışlarına ara vermişlerdir.